fbpx

I disse uger svinger det på Odenses plejecentre, når Rock Nalle og Claus Balslev og Morten Holmegaard fra bandet ‘En lille pose støj’ spiller gamle ørehængere. Koncerterne er udendørs og corona venlige

Normalt skorter det ikke på koncerter, dansearrangementer, teaterforestillinger og aktiviteter ud af huset på plejecentrene i Odense. Det sørger aktivitetsenheden OK Aktiv i Odense Kommune for. Corona har dog siden marts sat en dæmper på de mange kulturelle arrangementer både ud af huset og på plejecentrene, og kræfterne er i stedet blevet brugt lokalt på det enkelte plejecenter på hjemmeaktiviteter så som gymnastik, spil, bagning og film.

Nu er OK Aktiv imidlertid på banen igen med en række corona venlige arrangementer til glæde for beboerne på plejecentrene.

Vi kan mærke, at beboerne begynder at savne en lidt mere afvekslende hverdag, hvor de får input udefra. Det er jo en hverdag, som de kender og godt kan lide, så vi har nu fundet på en række forskellige aktiviteter frem til årsskiftet, der imødekommer ønsket om input udefra, men som samtidig kan opfylde kravene til de mange corona restriktioner.

Rehabiliteringsleder i OK Aktiv, Vinnie Skovkjær

Besøg af Rock Nalle
Et af de initiativer, der netop er blevet sat i gang, er en række udendørs koncerter med Rock Nalle og Claus Balslev og Morten Holmegaard fra bandet ‘En lille pose støj’, der skal optræde med gode, gamle hits fra både Rock Nalle og Kim Larsen. I alt får 22 plejecentre og bosteder besøg af Rock Nalle, Claus Balslev og Morten Holmegaard i løbet af de næste uger.

Jeg synes, det er helt fantastisk. Beboerne får en god oplevelse med ny energi udefra, og samtidig er vi med til at støtte den lokale kultur. Det er en oplevelse, der supplerer alle de gode aktiviteter, som vores kreative medarbejdere har sat i gang lokalt på plejecentrene under corona, og som helt sikkert for mange af beboerne vil vække gode minder.

Rådmand ældre- og handicapområdet, Søren Windell

MitOdense – det, der samler os