fbpx

Hele Fyns sportsfestival, Fynske Bank sportslørdag, som står for at hylde det fynske idrætsliv, dets sportshelte og de frivillige kræfter og foreninger bliver i 2021 omdannet til en online begivenhed under navnet: Fynske Bank Sportsugen, som løber af stablen fra den 18.-24. januar 2021

Tidligere har Odense Idrætshal, bowlinghal, isstadion og cykel- og atletikarenaen Thorvald Ellegaard Arena dannet rammen om en oplevelsesrig dag i sportens tegn, hvor op imod 6.000 gæster kunne afprøve forskellige sportsgrene og overvære kåringerne af de traditionsrige priser.

Grundet Covid-19 bliver fejringen omdannet til en online begivenhed. I hele uge 3 sættes der fokus på det fynske idrætsliv. Her vil man kunne følge med direkte hjemme fra sin sofa og overvære kåringerne af Årets Frivillige Idrætsleder, Den Fynske Idrætsforeningspris, Fynske Bank Kammeratskabspris, Årets Fund og Årets Sportsnavn på Fyn. Sidstnævnte pris har en lang historie bag sig – den er nemlig blevet uddelt siden 1950.

Det er altid vigtigt, at komme godt i gang med et nyt år. Om noget, så gælder det for 2021, når vi tænker på hvad vi skulle igennem i 2020. En af de årlige begivenheder der for mig er med til at sparke et spændende år på Fyn med sammenhold, kommunerne imellem, er uden sammenligning Sportslørdag. Det er det også i 2021. Også selvom vi ikke må mødes som vi plejer. I stedet får vi en virtuel sportsuge som jeg håber mange vil “deltage” virtuelt i. For fællesskabet, foreningslivet og sporten er stadig lige vigtigt, ja måske endda endnu vigtigere end tidligere, for os alle på Fyn.

Borgmester Kenneth Muhs fra Nyborg Kommune

Udover prisuddelingen kan publikum glæde sig til en hilsen fra Nyborg Kommunes Borgmester, Kenneth Muhs og Kerteminde Kommunes borgmester Kasper Olesen, når diplom og håneretten for kommunedysten skal overdrages. Ligeledes kan publikum se frem til et gensyn med den populære maskotdyst, hvor Odense Boldklubs maskot Victor konkurrerer mod LuriFox fra Odense Håndbold, Svendborg Rabbits kanin, Van GOG fra GOG og Odense Bulldogs’ Scotty. I år skal maskotterne som noget helt nyt dyste i bowling og simulatorgolf.

Det er et stort skulderklap at få, og det gjorde mig meget glad, at den indsats og de resultater jeg opnåede i 2019 var blevet set og anerkendt, ikke kun af folk i “løbe- og atletikverden”, men også udover det. Det at jeg rent faktisk endte med at vinde prisen, endte med at betyde en del mere for mig, end jeg først havde troet. Jeg er generelt meget ydmyg som person, og kan godt være hurtig til bare at komme videre… Da jeg fik prisen, gjorde det, at jeg selv stoppede op og anerkendte det, jeg havde opnået. Det gjorde, at jeg blev stolt af mig selv, hvilket jeg ellers har svært ved. Det var en stor ære at modtage prisen, og jeg håber, at “Årets Fund 2020” får ligeså stor glæde af at vinde prisen, som jeg gjorde. 

Sidste års vinder af Årets Fund Laura Valgreen fra Odense Atletik

På Sportslørdags Facebookside: www.facebook.com/sportslordag kan man følge med hele ugen.

Det foreløbige program for uge 3 er således:

Den 18. januar: Maskotdysten
Den 19. januar: Kommunedysten – overrækkelsen af diplom og håneretten
Den 20. januar: Kåring af Årets Frivillige Idrætsleder og Den Fynske Idrætsforeningspris
Den 21. januar: Kåring af Fynske Bank Kammeratskabsprisen
Den 23. januar: Kåring af Årets Sportsnavn og Årets Fund.

Fakta ark

5 priser til idrætslivet

Årets Frivillige Idrætsleder den 20. januar
Juryen består af SIKO, Samvirkende Idrætsklubber i Odense og repræsentanter fra de 8 fynske kommuner. Indstillingskriterierne er, at man skal have udvist en uegennyttig og engageret indsats for idrættens område gennem en årrække og udvist initiativer til gavn for idrættens udbredelse, beståen eller fremme på bredde eller eliteområdet. Vinderen får en SEJR-statuette og et gavekort på 10.000 kroner.

Den Fynske Idrætsforeningspris den 20. januar
(Tidligere Fynske Idrætsforbunds Initiativpris) Juryen består af bestyrelsen i Fynske Idrætsforbund. Man behøver ikke at dominere resultatlisterne eller afholde kæmpe events for at modtage Den Fynske Idrætsforeningspris. Man skal være en veldreven forening, der har gode træningstilbud, ikke mindst til børn og unge, med uddannede trænere. Man skal være synlige i lokalområdet, således at det er et naturligt samlingssted for områdets beboere.

Vinderen får en SEJR-statuette og et gavekort på 10.000 kroner

Fynske Bank Kammeratskabsprisen den 21. januar
For femte år i træk uddeler Fynske Bank den attraktive pris ’Kammeratskabsprisen’ til en ung sportsudøver, der gør noget særligt for kammeratskabet og sammenholdet i de lokale foreninger. Alle kan indstille en ung sportsudøver mellem 13-18 år til Kammeratskabsprisen. Juryen består af Petter Blondeau, adm. direktør i Fynske Bank, Jan Pytlick, tidligere landsholdstræner i håndbold, Jens Jakob Dyhr Thomasen, fodboldspiller i OB og Trine Nielsen, håndboldekspert på TV.

Kammeratskabsprisen gives til en person, der både kæmper for de gode resultater og det gode fællesskab.

Personen er positiv, ambitiøs, nærværende og hjælpsom – en god rollemodel.

De nominerede modtager hver 3.000 kroner. Vinderen får en SEJR-statuette, og vinderens hold får 25.000 kroner, som kan bruges på fællesrejser eller lignende.

Årets Sportsnavn den 23. januar
Juryen består af repræsentanter fra TV2/Fyn, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund. Hver af de 3 parter har hver én stemme. Kandidaterne indstilles og kåres ud fra topresultater, og her tæller internationale resultater allerhøjest. Samtidig foretages en vurdering af kandidatens øvrige fremtræden og summen af tidligere og nuværende resultater, kan også tælle. Prisen uddeles indenfor DIF idrætsgrene.

Vinderen får en SEJR-statuette.

Årets Fund den 23. januar
Juryen består af repræsentanter fra TV2/Fyn, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund. Hver af de 3 parter har hver én stemme. Talentet tæller i lige så høj grad som potentialet – og de aktuelle resultater. Samtidig vurderes kandidatens øvrige fremtræden og forudsætninger som en ekstra målestok. Prisen uddeles indenfor DIF idrætsgrene. Vinderen får en SEJR-statuette.

Arrangører/partnere:
Odense Kommune, Svendborg Kommune, Fåborg-Midtfyn Kommune, Kerteminde Kommune, Nordfyns Kommune, Middelfart Kommune, Nyborg Kommune, Assens Kommune.                    

Fynske Idrætsforbund, Samvirkende Idrætsklubber i Odense (SIKO), DGI Fyn, Odense Idrætspark, Destination Fyn, Fynske Bank, AV Center, Kunstner Jens Galschiøt, Fonden for Fynske Bank, TV2 Fyn, DR P4 Fyn, Fyens Stiftstidende.

MitOdense – det, der samler os