fbpx

Scenen har ligget der i lige så lang tid som Kulturmaskinen har eksisteret, men nu relanceres Frølageret i Odense som et venue med en tydelig identitet.

Frølageret har været en del af Odenses historie og har været med til at få nogle af de mest bemærkelsesværdige talenter, fællesskaber og arrangementer til at spire. Frølageret, som ligger i Kulturmaskinen, har i mange år dannet rammerne om koncerter, foredrag, åbne scener og comedy. Nu skal stedet relanceres, ikke for at ændre det, men for at gøre det tydeligere, hvad Frølageret er; en scene for det spirende vækstlag.

Nytænkning med historien
Udvikling og fremgang sammenkobles oftest med et kig ind i fremtiden, men ikke i dette tilfælde. Relanceringen af Frølageret er en nytænkning med stedets egne rødder. Det er fortællingen om Frølageret, som engang var en del af Dæhnfeldts frøfirma, der i starten af 1900-tallet drev butik fra Pantheonsgade, hvor spillestedet ligger.

Bygningens tidligere funktion spejles også i den visuelle kommunikation for stedet. Det bliver dragende og farligt, smukt og poetisk er også en forventning som publikum skal have, når de besøger Frølageret. For scenen skal være garant morgendagens stjernefrø ved konstant at opsøge dem og sætte dem på plakaten.

Vi har været omhyggelige med at finde de florale, grafiske elementer, som indgår i Frølagerets nye kommunikation. Tag for eksempel Belladonna-planten, den ser uskyldig ud, den er dragende, og i det gamle Rom brugte kvinderne den som skønhedsmiddel, men den er giftig og man skal være varsom.

Faglig leder for program og PR på Kulturmaskinen, Niels Christian Vejby Geil

4 koncerter i december med rødder i vækstlaget
For at markere Frølagerets nye visuelle identitet og udtryk inviterer folkene bagved og på scenen til 4 arrangementer i december, der viser det bedste fra det vækstlag, som har skabt scenen – fra de rødder og frø der har vokset: Røde Himmel, Klub Golem, Kosmonauterne og Neu Sierra.

Disse arrangører er en del af den nye jord, der bliver spredt ud i Frølageret og som nye arrangørgrupper, fællesskaber, comedy klubber og kunstnere vil spire i. De er knyttet sammen af en oprigtig nysgerrighed for hvor kulturen i Odense kan bevæge sig hen. De er alle startet et sted, hvor de har fået lov til at vokse og gro.

Og det er netop i Frølageret.

Frølageret lanceres med 4 gratis aftener med økologiske håndbajere og gaver, hvor et begrænset publikum kan opleve smagsprøver af, hvad stedet byder på.

  • 8/12: Røde Himmel præsenterer Collider (dør kl. 19.00/ show kl. 20:00)
  • 9/12: Neu Sierra (dør kl. 19.00/ show kl. 20:00)
  • 15/12: Kosmonauterne (dør kl. 19.00/ show kl. 20:00)
  • 17/12: Klub Golem præsenterer Ras Bolding (dør kl. 19.00/ show kl. 20:00)

MitOdense – det, der samler os