fbpx

Lørdag den 24. april fra klokken 10, kan du følge med online

Det årlige arrangement Forskningens Døgn på SDU, der giver interesserede et indblik i en masse spændende forskningsaktiviteter, foregår i år online. I år dykker Forskningens Døgn ned i en række fagområder fordelt på knap 20 arrangementer, som alle har mulighed for at deltage i.

Hvad sker der med et lig, hvis det skal i retsmedicinerens kyndige hænder? Var Christian d. 4. heksejæger? Og hvor stor betydning har naturvidenskaben i science fiction-film ifølge en fysiker og Jacob Stegelmann kendt fra DRs Troldspejlet?

Det er bare nogle af de ting, man kan blive klogere på til årets udgave af Forskningens Døgn på SDU. Det årlige arrangement vender tilbage i slutningen af april med et flot program med udgangspunkt i spændende forskning og viden.

Forskning former samfundet
SDU afholder Forskningens Døgn for 16. gang, og formålet er at fortælle om vigtigheden af videnskab og forskning. Det forklarer event- og kommunikationskoordinator fra SDU Mimo Antabi.

For nogle er forskning måske en fjern størrelse, som bedrives bag lukkede døre, og som er svær at forholde sig til. Men forskning har jo en enorm betydning for udviklingen af vores samfund inden for mange forskellige områder. Derfor er Forskningens Døgn så vigtig: arrangementet giver os mulighed for at vise alle nysgerrige et lille udpluk af den forskning, der laves på SDU, og som er med til at forme vores fremtid.

De fleste aktiviteter foregår lørdag den 24. april, men der er også events den 23. og 29. april. Der er indslag for folk i alle aldre, som også omhandler alt fra droner og kommunalvalg til marsvineforskning og legeaktiviteter.

Stil dit Covid-19-spørgsmål til eksperterne
I år afholdes hele forskningens døgn online grundet corona-situationen, og netop pandemien sætter Forskningens Døgn også fokus på.

Det sker i den paneldebat, TV2 News-vært Gertrud Højlund er vært for. Her har alle mulighed for på forhånd at indsende spørgsmål til det skarpe ekspertpanel, som med udgangspunkt i spørgsmålene vil debattere coronavirussen lidt dybere.

Det fulde program kan ses på SDUs hjemmeside, hvorfra man også deltager i alle live-events og ser de forproducerede aktiviteter, der er tilgængelige lørdag den 24. april fra klokken 10.

Se hele programmet her

MitOdense – det, der samler os