Seks danske restauranter har for første gang fået en Michelin-stjerne. Den ene er i Odense, som er den første af slagsen på Fyn.
Kæmpe stort tillykke til Restaurant ARO, der ligger på Østerbro i Odense.
Det siger Restaurant ARO om hæderen:
“ARO var taget et smut til Finland, hvor vi var inviteret op til den årlige uddeling af Michelin-stjerner. Med os hjem i håndbagagen har vi den første stjerne der nogensinde er givet til en fynsk restaurant. Det er den hidtidige kulmination på den rejse der startede i et gammelt autoværksted på Østerbro tilbage i 2017.
Vi er selvsagt utroligt stolte og stadig en lille smule rundt på gulvet over denne hædersbevisning.
Vi håber at det kommer til at sprede sig, som ringe i vandet, til alle de andre fantastiske spisesteder der befinder sig i vores smukke landsdel. Vi får heldigvis ikke tid til at hvile på laurbærrene og vi kommer bestemt ikke til at ændre på det set-up der har bragt os hertil. Vi er først lige startet.
Nu skal vi fejre nyheden med hele teamet bag restaurant(erne). Det er mindst lige så meget deres stjerne.
I morgen er vi klar til at køre service igen. KH Team ARO”
![](https://usercontent.one/wp/www.mitodense.dk/wp-content/uploads/2023/06/FB_IMG_1686653673329-1024x1024.jpg?media=1631097856)
![](https://usercontent.one/wp/www.mitodense.dk/wp-content/uploads/2023/06/FB_IMG_1686653695806-862x1024.jpg?media=1631097856)
Fakta om Michelinguiden
Michelinguiden er en bog med anmeldelser og anbefalinger af især restauranter. Den blev første gang udgivet i Frankrig i år 1900 af den franske dækfabrikant André Michelin. Den blev uddelt gratis på autoværksteder og bilforhandlere for at hjælpe bilejerne med at finde benzintanke og værksteder samt i mindre grad overnatnings- og spisesteder.
Systemet med karakterer som stjerner blev indført i 1930’erne. I guiden vurderes maden på spisestederne med en karakter fra en til tre michelinstjerner.
MitOdense – det, der samler os