fbpx

Odense Biblioteker og Borgerservice har udlånet masser af digitalt materiale under nedlukningen. Men det har også været dyrt

Odense data center, som er ejet af Facebook, har derfor valgt at donere 180.000 kroner til dækning det øgede udlån til elever og studerende.

Da COVID-19 ramte og lukkede biblioteket, blev det besluttet at skrue op for udlånet af digitalt materiale, så hver borger kunne låne et større antal end normalt.

Der er blevet taget godt imod tilbuddet, og udlånet af digitalt materiale for børn og unge er steget med 250 procent fra midten af marts til midten af april. Men det store udlån betyder også en øget udgift. I samme periode har Odense Biblioteker og Borgerservice brugt 41.000 kroner mere på e-bøger, 88.000 kroner mere på film via Filmstriben og 53.000 kroner på lydbøger. En udvikling, som vil fortsætte frem mod den delvise genåbning den 18. maj og formentlig i et stykke tid derefter.

Det er især Odenses mange studerende, der har haft stort behov for at låne digitalt til eksamens forberedelserne. På den baggrund har Facebook Odense Data Center besluttet at donere 180.000 kroner til Odense Biblioteker og Borgerservice.

Facebook ønsker at spille en positiv rolle i de samfund, hvor vi bor og lever, og derfor vil vi gerne investere i Odenses udvikling på den lange bane. Vi mener, at adgang til viden er vigtig for studerende og borgere i alle aldre, og vi håber, at denne bevilling vil hjælpe studerende til fortsat at kunne passe deres studier hjemmefra og give alle en bedre adgang til bøger, film og lydoptagelser – især dem, der er isoleret hjemme

Site Manager hos Facebook, Carsten Sørensen.

Donationen vækker stor begjestring hos biblioteket, da biblioteket arbejder systematisk for at indgå samarbejde med aktører uden for de traditionelle områder, som kan se bibliotekets store nytteværdi i det digitale samfund – også i krisetider.

Det er med glæde, at vi har modtaget Facebooks tilsagn om støtte til vores digitale biblioteksaktiviteter. Det viser, at deres tilstedeværelse i Odense også udstrækker sig til nødvendige basisfunktioner, som kommer mange almindelige mennesker til gode

Chef for Biblioteker og Borgerservice, Kent Skov Andreasen

Facebook tog deres første spadestik i Odense tilbage i 2017.

Odense biblioteker og Borgerservice åbner op igen den 18. maj.

MitOdense – det, der samler os