fbpx
Odense MitOdense

MitOdense – det, der samler os

MitOdense er influencer i Odense,
der bringer nyheder for Odenseanere. 

Læs her under og følg med på MitOdense Instagram og Facebook for flere spændende historier.

Fra 2022 skal to spritnye sorteringsanlæg håndtere danskernes mange tons elektronikskrot.

I samarbejde med virksomhederne Stena Recycling og Odenseanske H.J. Hansen Genvinding investerer elektronikproducenternes sammenslutning Elretur nu i to spritnye sorteringsanlæg.

De to sorteringsanlæg bliver Europas største. ”Danmarks mest ambitiøse anlæg til sortering, genbrug og genanvendelse af elektronikprodukter

Anlæggene har – ifølge en helt ny rapport fra Elretur – potentiale til at øge genbruget markant, når anlæggene er i gang i 2022. Baseret på faktiske undersøgelser af kasserede hårde hvidevarer kan anlæggene ifølge rapporten indfri et potentiale for direkte genbrug, der er syv gange større end i dag. Svarende til ca. 3.500 tons – eller næsten 60.000 reparerede hårde hvidevarer – årligt

På baggrund af den nylige rapport, er det realistiske potentiale mellem 7 og 10 procent af de indsamlede produkter. I dag genbruges kun cirka en procent.

Elretur er ved at få udarbejdet nøjagtige beregninger af de CO2-besparelser, som det nye anlæg vil give anledning til. Tommelfingerregel giver det i snit en CO2e-besparelse på 70 procent, når man undgår at købe et nyt produkt ved at genbruge et eksisterende produkt.

Anlæg i øst og vest

De to nye anlæg vil blive placeret i både Øst- og Vestdanmark. Miljøbehandler og operatør H.J. Hansen Genvinding A/S skal stå for at drive first treatment-anlægget i Vestdanmark, mens Stena Recycling A/S skal stå for driften i Østdanmark.

MitOdense – det, der samler os