fbpx

COVID-19 sætter allerede sine spor i efteråret 2020 og aflyser store traditionsrige begivenheder

SDU har besluttet at aflyse årsfesten den 30. oktober 2020. En festdag som mange studerende ser frem mod. Men det er ikke muligt eller forsvarligt at afholde årsfesten 2020.

Aflysningen skal ses i lyset af den aktuelle COVID-19 situation, og et forsamlingsforbud på max. 100 personer frem til den 31/10-2020.

Derudover aflyses Magiske Dage Odense 2020

Grundet Covid-19-situationen er der taget beslutning om at aflyse Magiske Dage Odense 2020. Aflysningen gælder alle planlagte aktiviteter, herunder koncerterne med Odense Symfoniorkester.

Odense summer normalt af magi og eventyr i efterårsferien 15.-17. oktober, når Magiske Dage Odense fortryller byen. Men sådan bliver det desværre ikke i år på grund af den ekstraordinære situation med Covid-19.

Efterårsferien i Odense er lig med magi. Gaderne fyldes med fantastiske skabninger og udklædte børn, mens luften er fyldt med stærke og vildfarne besværgelser. Op mod 20.000 gæster byen, og 75 procent af dem kommer fra andre landsdele og udlandet, især fra Tyskland og Norge.

Festivalen har aktiviteter for både børn og unge, og de fleste af gæsterne er børn i alderen 8-12 år. Sammen med forældre eller bedsteforældre deltager børnene i alt lige fra en magisk togrejse, ansigtsmaling, trolddomsakademi og koncerter til magisk nærkamp mod de onde magter. Den seneste udvikling med stigende smitte i Danmark betyder, at Magiske Dage Odense vurderer, at det ikke vil være ansvarligt at afvikle årets festival.

Vi har med spænding fulgt med i udviklingen og til det sidste håbet på, at vi kunne gennemføre en form for festival med diverse tilpasninger og sikkerhedsforanstaltninger. Vi mener imidlertid ikke, at vi kan levere den levende og intense festival omkring en stor fælles oplevelse, vi gerne vil. Men vores gæsters og samarbejdspartneres sikkerhed vil til enhver tid komme i første række, selvom vi selvfølgelig er meget kede af at skulle aflyse Magiske Dage.

Martin Petersen, afdelingschef i Fritid og Kultur, By- og Kulturforvaltningen.

Magiske Dage kaster under sædvanlige omstændigheder et ekstra skær af eventyr over Odense, og da langt størstedelen af gæsterne kommer udenbys fra, er festivalen også et godt vindue for Odense, ligesom andre dele af byen nyder godt af de mange mennesker i byen.

Det bliver desværre ikke et efterår i Odense, som vi kender og ønsker.

MitOdense – det, der samler os