fbpx

Borgerne fra Center for Socialpsykiatriske Dagtilbud byder på håndlavet keramik, kage og loppefund, når de den 29. oktober åbner ny butik på Kochsgade.

Jette Pedersen, der er rehabiliteringsmedarbejder og Jane Schønberg, der er bruger af Center for Socialpsykiatriske Dagtilbuds tilbud, var klar til at åbne butikken for mere end halvandet år siden, men på grund af Covid-19 måtte de udskyde åbningen. Nu er de forventningsfulde og mere end klar med den nye butik, der ligger i baggården i CSD-lokalerne på Kochsgade.

Baggårdsbutikken, som den nye butik hedder, bugner af produkter, der er fremstillet af borgerne i deres værksteder, hvor der både bliver produceret keramik, strik og fuglehuse i træ. Derudover kan de besøgende gå på jagt i butikken efter gode loppefund, som borgerne selv har støvet op. Borgerne har nemlig blik for, hvad der kan sælges videre med fortjeneste, og hvilke produkter, der kan komplementere de varer, de selv har produceret.

Butikken drives af passionerede borgere

Det er Center for Socialpsykiatriske Dagtilbud (CSD), der med en bred vifte af forskellige socialpsykiatriske dagtilbud til mennesker med en sindslidelse, står bag den nye butik.

Åbningsdag med gode tilbud, musik og forfriskninger

Til åbningen fredag 29. oktober vil der være forfriskninger, gode tilbud og livemusik i butikken, hvor også rådmand på ældre- og handicapområdet i Odense, Søren Windell, kommer for at byde velkommen og indvi butikken.

Det bliver en festdag, som jeg ser meget frem til at være en del af. CSD’s nye butik er endnu et bevis på, at vi alle sammen har brug for at være en del af et fællesskab og for at bruge de kompetencer, vi har, til noget. Jeg håber derfor, at Baggårdsbutikken bliver en stor succes, og at odenseanerne vil lægge vejen forbi, når de skal købe en unik vare, selvom den ligger lidt uden for centrum.

Rådmand på ældre- og handicapområdet, Søren Windell

Med butikken åbner psykiatrien op for omverdenen

Ud over at være et aktivitetstilbud, der skaber håb og formål med hverdagen for borgerne i CSD, har Baggårdsbutikken også et andet vigtigt formål, nemlig at aflive myter om psykisk sygdom.

Da CSD før Covid-19 havde pop up-butik i centrum i forbindelse med julen, oplevede de, at flere borgere fik mod på og lyst til at arbejde i butik.

Overskuddet fra butikken i Kochsgade går til dagtilbuddene i psykiatrien.

MitOdense – det, der samler os