fbpx

Endelig er dagen kommet, hvor børnene for alvor kan indtage H.C. Andersens Hus. Det sker, når ’Ville Vau – vidunderverden for børn’ åbner for børnefamilier onsdag den 1. december kl. 13.

Derefter bliver Ville Vau et af byens foretrukne steder for leg, fordybelse og kreativ udfoldelse for børn i alderen 4 – 12 år.

Vi er meget spændte på at opleve børnene og deres voksne i vores nye omgivelser.

Åbningen af Ville Vau bliver den afgørende og sidste brik i at fuldende museet. Gennem flere år har vi arbejdet intenst på at forfine de forskellige legeoaser og scenograferede rum samt hele visionen for Ville Vau, så det er en kæmpe forløsning omsider at kunne invitere indenfor.

Rikke Svinding, formidlingsleder i Ville Vau – en del af H.C. Andersens Hus,

Eventyrlandet har rammerne

I Ville Vau ligger Eventyrlandet – en sanselig verden inspireret af elementer fra H.C. Andersens liv, hans kunstneriske virke og eventyr. I Eventyrlandet finder børnene flere scenograferede rum fyldt med spændende rekvisitter og seje kostumer, der muliggør den eventyrlige forvandling. De vil opleve at blive genfortryllet og ført ind i den gode leg på tværs af generationer, køn og kultur.

I mellemetagen er der indrettet rum til spændende og inspirerende workshops, og på den øverste etage med udsigt over den nye bydel finder man et smukt atelier. Her står materialer fremme til fri afbenyttelse for museets små og store gæster. Der er gode skabeloner, som kan hjælpe og inspirere til skabelse af egne kreationer. Atelieret kommer også til at huse Billedskolens elever fremover.

DEILIG pause og masser af aktiviteter

I mange weekender og ferier giver Ville Vau børnefamilierne mulighed for at deltage i særligt tilrettelagte workshops, levende fortællinger og meget mere. Alt sammen faciliteret af husets dygtige team af formidlere. Og selvfølgelig vil alle aktiviteter tage afsæt i Andersens egen kreative tilgang til det at skabe.

Måske kalder leg og aktivitet på en pause? DEILIG – et spiseri ligger centralt placeret midt i H.C. Andersen Haven ved siden af Ville Vau. Her serveres lækre kager, god kaffe og skønne retter til både frokost og aften.

En udstilling i særklasse

Åbningen af Ville Vau sker i forbindelse med, at H.C. Andersens Hus overgår til fuld åbning den 1. december. Alle gæster vil opleve arkitektur i verdensklasse, der smelter sammen med landskab, design og udstillinger i ét sammenhængende værk. Audioguides med en lydside fuld af lærdom, nostalgi og humor giver en helt særlig dimension til oplevelsen. H.C. Andersens Hus – en verden, du tror, du kender.

Fakta

Besøg i Ville Vau kræver billet til H.C. Andersens Hus.

Børn i alderen 0-17 år har altid gratis entré, men det er nødvendigt at bestille billet til både børn og voksne på hcandersenshus.dk

Åbningstider

Ville Vau: tirsdag – fredag 13 – 17

lørdag – søndag 10 – 17

H.C. Andersens Hus: tirsdag – søndag 10 – 17

MitOdense – det, der samler os