fbpx

Droner bliver en del af fremtidens sundhedsvæsen

Når vi snakker om fremtid, så er det faktisk mere aktuelt at snakke om nutid, da projektet ‘HealthDrone’ allerede er sat i luften – altså i testfasen. Og når Odense nu er så stærke indenfor robotteknologi, så er vi selvfølgelig også med, når det gælder droner.

Falck er i øjeblikket en del af projektet HealthDrone sammen med Syddansk Universitet, Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus og de private partnere Holo, Unifly og Scandinavian Avionics.

Vi skal bidrage til, at specialiseret hjælp fra store hospitaler kommer tættere på patienten – også i udkantsområderne. Med droner kan fx blodprøver og medicin komme hurtigt frem, og det vil give hurtigere diagnose og bedre behandling. – Nicolai Søndergaard Laugesen, ansvarlig for Falcks droneprojekt

HealthDrone er et treårigt innovationsprojekt med offentlige og private partnere, delvist støttet af Innovationsfonden. Målet er at udvikle og teste sundhedsdroner, der skal transportere patientprøver, medicin og medicinsk udstyr mellem hospitalsafdelinger, lægehuse og hjemmeplejen.

På sigt skal dronerne også transportere personer, f.eks. højtspecialiserede læger, når der er akut mangel på en operationsstue.
HCA Airport anvendes som testcenter, og der forventes at kunne flyve til Ærø inden længe.