fbpx

Disney, Harry Potter og Nazister – Historiens Hus i Odense fortæller

I år er 75-året for Anden Verdenskrigs afslutning og vil uden tvivl byde på endnu flere fortolkninger af, hvordan krigen skal huskes, og hvordan vi undgår at gentage fortidens fejl.

Historien kan du komme helt tæt på, når Historiens Hus i Odense byder indenfor til ‘Disney, Harry Potter og Nazister’ torsdag den 2. april 2020 kl. 19.30. – 21.00. Læs mere her

Historierne og detaljerne vil ingen ende tage, når snakken om Anden Verdenskrig tages op, og her er netop et af de mere mystiske aspekter: Disney spillede nemlig en ikke ubetydelig rolle i den amerikanske regerings kamp for at samle befolkningen mod Nazi-Tyskland.

Men hvorfor er det ikke noget, der bliver fortalt så meget om i dag, og hvilke spor har indsatsen mod nazismen sat i Disneys og andres fortællinger om kampen mellem det gode og det onde helt op til i dag?

Til foredrag hos Historien Hus på Klosterbakken 2, vil lektor Brian Egede-Pedersen fra Nykøbing Katedralskole vise klip, som normalt ikke bliver vist på en almindelig fredag i Disney Sjov og minde os om, hvor meget mere eller mindre skjulte referencer til fortiden bliver ved med at fylde i populærkulturen.

Følg Historien Hus Odense på Instagram og få indblik i Odenses unikke historie.

MitOdense – det, der samler os