fbpx

Mange Odenseanere og Fynboer har tradition for at besøge Det Fynske Dyrskue – så er sommeren rigtigt startet. I år bliver den, som alt andet, lidt anderledes

Der bliver dog et dyrskue, hvor dyr bedømmes, der kan bestilles mad fra dyrskuet og der afholdes foredrag. Alt for at du kan holde traditionen ved lige og have en hyggelig dag lørdag den 13. juni.

Det bliver selvfølgelig ikke det sammen, når tingene er digitale. Vores sanser bliver ikke simuleret på sammen vis, som havde vi været på selve pladsen. Vi kommer til at mangle duften af dyrene, hundredevis af kokasser, de store landbrugsmaskiner, benzindampe fra de gamle traktorer og popcorn, candyfloss, pandekager, store saftige bøffer og pølser. Det er duften af ‘nu starter sommeren i Odense’.

Børnedyrskue
Men heldigvis gør Det Fynske Dyrskue digitalt. Her venter Børnedyrskue, hvor børnene har og stadig kan sende videoer ind af deres dyr til dyrskuet. Børn mellem 5 og 16 år kan vise deres dyr frem i en video og deltage i en bedømmelse. En dommerkomite ser videoerne og tildeler opmuntrings-, første- og ærespræmier. Børnene kan også interagere med hinandens videoer og på den måde komme tættere på hinanden.

Børn og dyr skal tilmeldes via blanketten her senest d. 2. juni. Herefter uploades video med præsentation af udstiller og dyr til denne begivenhed på Facebook, hvor man også kan finde mere vejledning. Sidste frist for upload er 11.juni. Bedømmelsen sker d. 13. juni.

Årets store Dyrskuefrokost
Du kan deltage i Årets store Dyrskuefrokost hver for sig. Egentlig skulle Dyrskuefrokosten være nydt på pladsen, blandt mange glade dyrskuegæster. Det er desværre ikke en mulighed i år, men det betyder ikke, at du skal snydes for en fantastisk madoplevelse.

Det Fynske Dyrskue har arrangeret, at man kan købe dyrskuefrokosten som take-away, så man kan få lidt dyrskuestemning, selvom det ikke bliver på pladsen.

Dyrskuefrokosten er pakket med engangsservice, så det er nemt og lækkert at gå til. De lune retter skal man selv lige varme, men hertil medfølger en vejledning. Læs mere om Dyrskuefrokost her

MENU:
2 slags sild (marinerede & stegte)
karrysalat – kapers – rødløg

Koldrøget laks
rejer – ½ æg – mayonnaise – dild

Fiskefilet
remoulade – citron

Tartelet
høns i asparges – tomat – persille

Svinemørbrad
Champignon a la crème – nye kartofler

2 slags ost
syltede nødder – kiks – frugtkompot

Rabarbertrifli
flødeskum – makroner

Inkl. 2 slags brød, rugbrød & smør

PRIS:
Fra 150,- pr. person
(Minimumskøb: 2 personer)

AFHENTNING:
Dyrskuefrokosten afhentes den 13.06.2020 mellem kl. 10. – 11., på Odensevej 90, 5260 Odense

Fordrag om Gendyrk
Kvinden, der står bag det nye fænomen, hedder Persille Ingerslev, og hun kan lære dig, at hjemmedyrke dine egne grøntsager i vindueskarmen, på altanen, i højbedet eller i haven. Det sker også online.

Foredraget varer 1 time, hvor Persille vil fortælle om principperne i at gendyrke, gennemgå en lang række almindelige grøntsager, som du let kan gendyrke, samt vise dig, hvordan hun gør. Her vil være rig mulighed for at stille spørgsmål, tage noter og komme godt ind i fænomenet ”Gendyrk”.

Gendyrkning er populært, for som Persille selv siger, så er det lig med gratis mad, en grøn omstilling, haveterapi i vindueskarmen og godt mod madspild. Og så er det i øvrigt en sjov aktivitet for hele familien at plante grøntsagsresterne og se dem komme tilbage som nye grøntsager. Persilles personlige rekord er at spise de samme forårsløg 11 gange samt at få frø til videre såning. Læs mere om foredraget her

Foredraget koster 65 kr.

MitOdense – det, der samler os