fbpx

Så kan du igen dyrke en række udendørs fritidsaktiviteter i Odense, men foreninger og udøvere skal stadig overholde retningslinjerne fra myndigheder og idrættens organisationer.

Odense Kommune har på baggrund af anbefalinger fra myndighederne og idrætsforbundene – besluttet at åbne en række udendørs faciliteter, som giver mulighed for, at visse aktiviteter kan genoptages.

Der er tale om udendørs aktiviteter, som ikke indeholder kropskontakt, og som kan afvikles inden for rammerne af de generelle krav og anbefalinger, der er offentliggjorte på corunasmitte.dk.

For at genoptage en udendørs aktivitet kræver det, at den relevante idrætsorganisation har godkendt en igangsætning, og at alle retningslinjer fra forbundet bliver overholdt. Der må ikke finde aktiviteter sted på de kommunale faciliteter uden en forudgående positiv udmelding fra den relevante idrætsorganisation eller specialforbund.

Hold afstand
Genåbningen af visse faciliteter betyder, at en lang række foreninger kan genoptage deres udendørs idræt, men det betyder ikke en fuldstændig tilbagevenden til situation før corona-smitten. Det er nødvendigt at tilpasse sin idrætsgren, så der er maksimalt er 10 personer samlet og med minimum to meter imellem hinanden.

Det er positivt, at udviklingen tillader en mindre åbning af vores udendørs idrætsfaciliteter. Jeg ved, at det har stor betydning for mange, at de kan komme i gang igen – under visse forholdsregler. Desværre er der fortsat mange, som må undvære sporten og det sociale samvær, men det er ikke muligt at gå længere på nuværende tidspunkt. Jeg håber, at alle vil overholde myndighedernes anbefalinger, så vi kan fortsætte den positive udvikling. Det er vejen tilbage for både samfund og foreningsliv

By- og kulturrådmand, Jane Jegind

Odense Kommune forventer, at de relevante udendørs anlæg vil genåbne med udgangen af uge 17.

MitOdense – det, der samler os