fbpx

De mindste kan komme i vuggestue, børnehave og skole igen efter påske i Odense. Men resten ændres ikke.

Regeringen vil fra onsdag 5. april begynde at åbne vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og skoleklasser fra 0. til 5. klasse.

Så længe børnene er hjemme, skal de passes og hjælpes med skoleopgaver, hvilket begrænser hvor meget deres forældre kan arbejde, selvom de måtte have hentet deres arbejds-pc med hjem til privaten.

“Det normale liv, vi havde før coronakrisen” formentlig ikke kommer tilbage “inden for en overskuelig fremtid”. Det her er alvorligt. Men tallene for indlæggelser går den rigtige vej.

Statsminister Mette Frederiksen.

Men det bekymrer dybt, at nogle er begyndt at tage det hele lidt mere afslappet, at planlægge påskefrokost og tage hele familien med ud at handle. – Et lille skred i vores adfærd som individer kan få alvorlig betydning for hele vores fællesskab.

Frem til 10. maj må vi max være 10 personer samlet. Grænserne forbliver lukket.

Elever fra 6. klasse skal blive hjemme og ingen afsluttende eksaminer. I stedet vil årskaraktererne gælde som prøvekarakter.

Alt det, der er lukket i dag, vil fortsat være lukket frem til 10. maj. Det gælder eksempelvis biografer, frisører og storcentre. 

Alle store festivaler og markeder, såsom Tinderbox må ikke afholdes. Forsamlingsforbud er forlænget her til august.

Men der er én betingelse, for at det er fagligt forsvarligt. Alle skal fortsætte med at holde afstand, vaske hænder og undgå at mødes med for mange mennesker.

Alt det jeg har sagt i dag, det findes lige nu kun på papir. Det er stadig kun en mulighed. For det er op til hver enkelt af os. Dig og mig og alle de andre, om det, der er sagt i dag overhovedet bliver til virkelighed. Det bliver kun til virkelighed, hvis alle danskere bliver ved med at passe på sig selv og de andre.

Statsminister Mette Frederiksen

MitOdense – det, der samler os