fbpx

På rekordtid har Det Fynske Dyrskue skabt et digitalt univers, hvor børn med deres forældre, bedsteforældre og lærere kan gå på opdagelse i et digitalt dyrskue. Formålet er at give dem gode oplevelser sammen, hvor de kan fordybe sig og lære mere om det danske landbrug

I dag skulle Danmarks ældste dyrskue – og et af årets allerstørste arrangementer på Fyn – havde åbnet portene, men på grund af coronaen må Det Fynske Dyrskue vente et år med at invitere sine 50.000 gæster ind på Dyrskuepladsen i Odense. Det har dog ikke stoppet Det Fynske Dyrskue, der på rekordtid har stablet et digitalt dyrskueunivers med fokus på læring og underholdning på benene. I lyset af den seneste tids genåbning af Danmark vil det samtidig være muligt at lave en række aktiviteter på Dyrskuepladsen i Odense.

Etableringen af det digitale dyrskue taler direkte ind i det nødvendige behov for tilstedeværelse, som landets mange aflyste festivaler, markeder og arrangementer har. Flere eksperter har i samme forbindelse peget på, at dem, der forstår at holde fast i deres målgruppe, vil stå stærkest, når danskerne næste år igen skal vælge festivaller og andre events.

Derfor har det også været vigtigt for dyrskuechefen for Det Fynske Dyrskue, Sara Ekknud Windell, at gøre noget og give folk en god oplevelse i år på trods af det ellers aflyste dyrskue.

Aflysningen af vores dyrskue satte mange tanker i gang. Vi kunne ikke bare lade være med at gøre noget. Så vi måtte være kreative, og jeg er så glad for resultatet. Vi har skabt en platform for et digitalt dyrskue, hvor man kan gå på oplevelse i en masse indhold, der kan samle voksne og børn om gode, fælles oplevelser, og som forhåbentlig vil skabe interesse for og involvering i vores alles Fynske Dyrskue – også på længere sigt.

Dyrskuechef Sara Ekknud Windell.

Stor interesse for at deltage
Der har være en kæmpe stor interesse for det digitale dyrskue fra dem, der normalt er til stede på Det Fynske Dyrskue med deres dyr og maskiner. Blandt andet er flere end et hundrede dyr blevet filmet og fotograferet hjemme hos landmændene og sendt til digital bedømmelse hos dommerne, mens den traditionelle publikumsafstemning om sødeste kalv og føl på Facebook har fået flere end 5.000 interaktioner.

Fredag den 12. juni åbner Det Digitale Dyrskue så for alvor på Det Fynske Dyrskues website www.detfynskedyrskue.dk. Her kan man blandt andet: 

 • Lære, hvordan dyrene bedømmes på dyrskuet, og høre, hvad dommerne kigger efter
 • Se billeder af de heste og kvæg, som udstillere har indsendt til digital bedømmelse.
 • Se Dyrskue TV og opleve landbruget tæt på, herunder opleve nogle af de vigtige landbrugsmaskiner, se køernes liv på gården og meget mere.
 • Se video af, hvordan børn deltager med deres ponyer og kæledyr i Børnedyrskuet
 • Deltage i dyrskuets store quiz, hvor man tester sin viden og får en roset, hvis man svarer rigtigt
 • Lære at tegne dyrskue-dyr ved hjælp af cirkler
 • Se billeder af børns bamser, som de tilmelder Bamsedyrskuet på Det Fynske Dyrskues Facebookside
 • Og meget mere

Derudover kan man besøge Dyrskuepladsen i Odense, hvor man kan: 

 • Gå på skattejagt, hvor der er placeret skilte med spørgsmål om dyrskuets og dyrene. På websitet findes desuden en printvenlig version, så man kan gøre det i hele landet
 • Teste hvilke dyr, man kan slå i et kapløb; på Dyrskuepladsen er der opsat skilte, så man kan løbe stærkt og se hvem, man kan slå
 • Gå en GPS-gris

De har haft særligt fokus på børnene, for de har altid haft en særlig plads hos Det Fynske Dyrskue. Derfor er mange af aktiviteterne på det nye site også rettet mod dem, så de sammen med venner, forældre og bedsteforældre kan fordybe sig i det spændende univers, som dansk landbrug er. Det Fynske Dyrskue har også inviteret Odenses skoler til at bruge sitet og vores aktiviteter i deres undervisning, så børnene kan komme tættere på Det Fynske Dyrskue.

Landbruget indtager en central rolle i at drive og udvikle det danske samfund på både et ansvarligt og førende teknologisk grundlag, og det kan et digitalt dyrskue forhåbentlig være med til at understrege.

Det Fynske Dyrskue er landets ældste og har eksisteret siden 1882.

MitOdense – det, der samler os