fbpx

Danmark står lige nu overfor en større krise i forbindelse med COVID-19, end man i første omgang havde antaget. 674 danskere meldes i skrivende stund smittede, og antallet af danskere i karantæne samt testede stiger hver dag

Af Line Hedemann

Lad os stå sammen ved at tage afstand
D. 11 marts 2020 bliver en dag vi danskere sent glemmer. I forbindelse med den forværrede situation, så regeringen sig nødsaget til bl.a.at lukke uddannelsessystemet ned. Dette meldte regeringen ud i går aftes klokken 20.30 ved et pressemøde. Budskabet var klart: “Lad os stå sammen ved at tage afstand” var ordene fra statsministeren, Mette Frederiksen. Opfordringen lød på, at alle studerende fra fredag d. 13. marts sendes hjem, og må derfor ikke opholde sig på diverse uddannelsessteder 14 dage frem. Ydermere blev befolkningen opfordret til at arbejde hjemmefra, hvoraf kun de mest nødvendige jobposter fra fredag skal varetages.

Med hvad så nu?
Men som statsministeren heller ikke lagde skjul på ved gårsdagens pressemøde, kommer Danmark til at mærke de næste 14 dages ‘lock-down’ det næste lange stykke tid. Flere arbejdspladser mister en stor del af deres indtægt, hvilket i det lange løb vil komme til at koste arbejdspladser. Men også for flere studerende, er dette en krisetid. For universitetsstuderende, Nanna Lohmann, kan det have en betydning for hendes bachelor.

»Først og fremmest er min bacheloropgave baseret på data, som vi studerende selv skal generere i laboratoriet. Det betyder derfor at jeg, og mine medstuderende, er afhængige af universitetets faciliteter til at kunne generere data, som jeg kan bygge min bachelor op omkring. Jeg er derfor ekstremt afhængig af at kunne komme ind på laboratoriet. Mine muligheder for at generere mere data er derfor indstillet. Det er problematisk, da jeg så ikke kan arbejde videre med at teste de andre faktorer, som jeg ellers skulle have gjort for sammenligningen med både mine egne fund og den teori hele min problemformulering er bygget op omkring«

Jeg håber på fjernundervisning
Nanna Lohmann ser ikke de næste 14 dage som ferie. Hun håber på fjernundervisning, så hun kan få undervisning samt bestå de fag, der er essentielle for, at hun kan blive bachelor.

»Ved siden af min bacheloropgave har jeg 3 andre fag; to der efter skema skal afsluttes i april og et der (heldigvis) først starter op i midt-maj. Jeg håber, at der kommer til at være fjernundervisning til disse fag – består jeg ikke disse fag, er jeg ikke bachelor til sommer, uanset om min bacheloropgave afleveres indenfor tidsfristen – siger Nanna Lohmann.

https://www.instagram.com/p/B9nIApxhXkJ/

SRP-opgaverne
For afgangseleverne på landets gymnasier betyder dette, at de under deres kommende SRP-opgave vil opleve begrænset mængde vejledning. Dette sker på baggrund af, at de nu ikke kan mødes med deres vejleder. Dermed vil vejledningen samt kommunikationen foregå på skrift. Ydermere har hele situationen også en indvirkning på mange af de begivenheder, som ofte finder sted ved den sidste tid. På flere gymnasier landet over, oplever elever usikkerheder om den traditionelle ‘gallafest’. En fest, som mange elever bruger tid samt penge på at forberede sig på.

Landets sikkerhed
Hvad der kommer til at ske det næste stykke tid, er endnu uvist. Det eneste vi med sikkerhed ved, er, at smitten fortsætter. Men den kan mindskes. Hvis vi passer på os selv samt hinanden.
Hos MitOdense opfordrer vi på det kraftigste til at følge regeringens opfordringer: Vask hænder, tag afstand og bliv hjemme, hvis du er syg. På den måde, kan vi kun håbe på at mindske smitten og komme hurtigere samt stærkere ud af denne periode.

MitOdense – det, der samler os