fbpx

Onsdag den 10. juni kl. 17. – 19. er der demonstration på Banegårdspladsen, som følge af ‘George Floyd-sagen’ og nej til racisme

Der har de sidste dage været mange diskussion om hvorvidt, det er forsvarligt at været samlet op mod 1000 mennesker i denne coronatid. Forsamlingsfrihed og retten til lovlig demonstration er et grundelement i ethvert demokrati. Men fordi du har ret til noget, er det så ensbetydende med at du skal?

Black Lives Matters. NEJ til racisme. Budskaber jeg kun kan støtte. Jeg tager kraftigt afstand til alle former for racisme. Det er fornedrende for mennesker og bremser positive udviklinger. Men det skal følges op med til tydeligt JA til omtanke. Et JA til demonstration med omtanke. Fordi vi skal stadig sige NEJ til corona. Smittetrykket i Odense er meget lavt. Og det skal det blive ved med!

Borgmester Peter Rahbæk Juel

I et Facebook opslag fortæller Borgmester Peter Rahbæk Juel, at alle der benytter forsamlingsfriheden til at demonstrere, har et personligt ansvar for at holde afstand og gøre sig forholdsregler. Ligesom arrangørerne har et ansvar for at demonstrationen bliver afviklet på forsvarlig vis.

Det er især billederne af op mod 15.000 mennesker klumpet sammen til demonstration foran Christiansborg, som vi så i weekenden, der gør ham bekymret. Det er en unødig risiko for at øge smittespredning.

Det skal nemlig være trygt at deltage, og det skal være trygt for alle, der i forskellige sammenhænge møder deltagerne i dagene efter demonstrationen. Rigtig mange mennesker og samfundet som helhed har allerede betalt store menneskelige og økonomiske omkostninger under coronakrisen, skriver Peter Rahbæk Juel.

Vi skal IKKE have smittettrykket til at stige igen! Jeg håber, at odenseanerne onsdag vil vise, hvordan en demonstration med et vigtigt budskab kan afvikles uden at gamble med sundheden. Pas på hinanden

Borgmester Peter Rahbæk Juel

Arrangørerne bag Black Lives Matter Denmark har fokus på COVID-19 og skriver også i Facebook begivenheden, at man skal holde afstand, ikke kramme og evt. bære mundbind. Se begivenheden her

MitOdense – det, der samler os