fbpx

En del af Odenses børn får nu en ekstra god grund til at komme endnu mere ud på legepladsen. Deres børnehus, SFO eller skole har nemlig hver fået lovning på en lille frugtplantage fra organisationen Plant et Træ

16 steder i Odense får æbletræer, kirsebærtræer, brombær og hindbær lov til slå rod på børnehusets eller skolens areal og vokse sig store. Og med tiden vil de give skygge til udendørslegen, bær og frugt til eftermiddagsmaden samt læring om natur til børn. 

Plant et Træ tilbyder frugtplantager og læringsmaterialer til vuggestuer, børnehaver og skoler i hele landet, og det har 400 allerede fået glæde af. Men interessen er så stor, at over 400 yderligere står på venteliste til at modtage træer og buske efterhånden, som der melder sig sponsorer på banen hos Plant et Træ.

Projektet med frugtplantager til daginstitutioner har vist sig at være virkelig populært, så det er dejligt at kunne imødekomme interessen med en stor leverance til Odense, som jo gerne vil være en grøn storby. Plant et Træ er afhængige af sponsorer – i denne omgang ferieparkerne Landal GreenParks – der deler vores mission om at få børn ud i naturen og lære om vores flora, fauna og dyreliv. Vi ved, hvor stor glæde og begejstring det giver børn at være med til at se træer vokse og omdanne flotte blomster til de lækreste bær og frugter, som de kan dele med deres kammerater.

Jens Døssing, landsformand for Plant et Træ.

I Odense er børnene i Stærekassen Børnehus allerede klar til at finde skovle og vandkander frem, som de for alvor skal have i brug til november, når træerne ankommer og skal i jorden. Børnehuset i Næsby-bydelen har en god naturgrund som legeplads og har allerede gode erfaringer med højbede og et par æbletræer. Daglig pædagogisk leder Peter Plato fortæller med et grin, at der bliver spist mange sure æbler, da det kan være lidt svært at vente for børnene.

Udholdenhed er netop en af de evner, der bliver trænet ved at have grøntsager og frugttræer i et børnehus. De lærer meget om processen fra jord til bord, og at de også selv kan dyrke det, de spiser.

Det er virkelig dejligt at få hjælp udefra til at gøre børnenes hverdag endnu grønnere. Det er helt i tråd med den klimaplan, som vi gerne vil lave i Odense, og hvor konkrete handlinger – både i stor og mindre målestok – gør en forskel. Børnene lærer, at træer passer på grundvandet og er godt for klimaet, og samtidig får de viden om naturen og glæde af frugt og bær i egen baghave.

Børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen.

Fakta
• Frugtplantagerne leveres til børnehusene i november, hvor det er den optimale tid til plantning. 
• Hver frugtplantage består af flere træer og buske fx pære, æble, kirsebær, blomme, ribs, solbær, stikkelsbær, hindbær og brombær
• De 16 frugtplantager til Odense er sponsoreret af Landal GreenParks (Marketing og Sales Manager Kent Lodberg, mobil: 30458288, kent.lodberg@landal.com)

MitOdense – det, der samler os