fbpx

’De Forbudte Sange’ kan høres på Magasinet den 12. september, og der er stadig et begrænset antal billetter til salg.

Det sker, naturligvis, som en del af 100-året for Genforeningen. Det er i år 100 år siden, vi igen blev ét land, sammen med det vi i dag kender som Sønderjylland. Der var lagt op til en storstilet fejring af 100-året, men som med så meget andet, druknede opmærksomheden i den altoverskyggende corona-virus. De største arrangementer blev enten aflyst eller heftigt nedskalerede. Ligeledes stod Bodil Jørgensen med sine musikere, og en højaktuel turné som blev spredt, flyttet og delvist aflyst.

Paradoksalt er det jo nu igen forbudt at synge sammen. Coronaen har været hård ved alle de planlagte kulturelle fejringer, men vi glæder os til nu at spille denne lille forestilling. Det er jo tankevækkende, at vi igen er i en slags ’undtagelsestilstand’ – og, uden sammenligning iørvigt, er vi igen tvungne til at rette ind og trække os tilbage. Det klinger på sin vis historisk.

Bodil Jørgensen

Koncerten præsenteres i samarbejde med Odense Sommerrevy, og revydirektør Lars Arvad har tidligere udtalt, at Odense Sommerrevy glæder sig til at ’Bodil kommer hjem til Odense’. For Bodil Jørgensen, har Odense en særlig betydning

Da jeg deltog i Odense Sommerrevy følte jeg det utrolig hjemligt. Oprindeligt søgte jeg faktisk også ind på teaterskolen i Odense – og så var det jo i Odense, at jeg kom til live igen, i respiratoren på Odense Universitetshospital. Min familiehistorie byder på flere krigsrelaterede dødsfald i sønderjylland – både i 1864 og i første verdenskrig. Der er nogle utroligt triste historier at fortælle, men samtidig får forestillingen også besøg af ’Sønderjyden’ og en enkelt decideret fræk sang er der også iblandt alle de forbudte sange.

Bodil Jørgensen

Der er tydeligvis noget på spil for Bodil Jørgensen, der også fremhæver det særlige spændingsfelt mellem det komiske og det alvorlige i forestillingen ‘De Forbudte Sange’.

Kraftwerk-medlem kommer til Odense
Du kan forvente masser af pulserende rytmer, gnavende arpeggioer og drømmende synthtoner, når det musiksoldaten og det originale robotmenneske Wolfgang Flür besøger Kulturmaskinen under årets EXPO robotics. Det sker 7. november.

Flür, som bedst kendes fra det legendariske Kraftwerk, har siden figureret under navnet Musiksoldat, men har også været en flittig legekammerat i det elektroniske miljø. Nu er Wolfgang Flür aktuel med sit tredje solo-album ’Magazine’ – et album, der har været 5 år undervejs, og et album der trækker flere af Flürs musikalske legekammerater ind i hans electro-poppede univers. Foruden techno-duoen U96, får Wolfgang på albummet besøg af Juan Atkins Fabrice Lig, Claudia Brücken (ex-Propaganda), Miriam Suarez, Rob Keane, Peter Hook (ex-New Order/Joy Division), Anni Hogan (ex-Marc Almond & The Mambas) og ikke mindst Midge Ure fra Ultra Vox.

MitOdense – det, der samler os