fbpx

Industrihampen er på vej tilbage i samfundet i alle egne af verden og samtidig den mest misforståede plante gennem tiden. Du kan blive en del af Hamphuset, der bygges lidt nord for Assens

Iværksætteri kan COVID-19 ikke stoppe i Odense og på Fyn. Idéerne er mange og handlekraften stor, når der skabes fremtid i Odense og omegn.

Jane og Per har en naturskøn byggegrund, og de har en plan om at bygge et fremtidssikret hamphus, der bliver rammen om deres og mange andres liv, gennem kurser, oplevelser, rådgivning og grønnere livsstil. Heri søger de støtte gennem crowdfunding, hvor du altså kan blive en del af Hamphuset.

Husets placering på den naturskønne grund skal være en manifestation af bæredygtigt og fremtidsorienteret byggeri, til gavn for et sundere inde- og udeklima, samt et eksempel på moderne byggeri i naturlig balance og sundere livsstil.

Et hamphus skaber et naturligt indeklima fordi det ”ånder” og udeklimaet skånes i kraft af den høje mængde CO2 som hampplanten først optager under dyrkningen, og senere optager i hærdeprocessen af murværket.

Corona har gjort mig opmærksom på, hvor meget vi mennesker ødelægger naturen og jordkloden. Jeg har self set billeder af skønne strande fyldt med plastik og affald. Men tænk, at hvalerne svømmer tæt på Las Palmas, fordi vi mennesker ikke fucker rundt i havet lige nu og ødelægger alting. Vi skal til at tænke anderledes – Ellers forsvinder vores Paradis… Corona har f.eks. tvunget mig til at arbejde anderledes – Jeg bruger væsentlig mindre papir og har fundet nye tips og tricks

Uddrag af citat fra Henriette – https://www.hamphuset.dk/2020/04/29/whats-in-it-for-me/

Jane og Per bygger hamphuset, for at det skal rumme deres daglige liv med aktiviteter, der er rettet mod mennesker, der søger en bedre balance i livet, både i form af håndarbejdsrelaterede kursusaktiviteter, stressrådgivning, foredrag, kulinariske natur- og musikoplevelser og lokalt samlingspunkt for entreprenørskab.

Hamphuset bliver på den måde omdrejningspunktet for det man i dag kalder wellness turisme, som handler om at rejse ud for at komme hjem i en beriget udgave af sig selv.

Hamphuset skal bygges på deres grund på Baunevej i Sandager, nord for Assens på Vestfyn, og kommer til at ligge naturskønt 2 km fra Lillebælt. Huset er tegnet med dobbelt saddeltag, og opføres af byggefirmaet HempCrete ApS i Middelfart.

Huset rummer 95 m2 beboelse og 55 m2 multirum til de mange aktiviteter der skal være omdrejningspunkt for projektet. Huset er et HempCrete nybyggeri, som er et økologisk lav energi hus, i en fuld diffusionsåben konstruktion med hamp, kalk og træfiber isolering.

MitOdense – det, der samler os