fbpx

Mange medier incl. MitOdense siger, at vi bør støtte op om bylivet i Odense og f.eks. købe takeaway eller gavekort, men hvordan forholder Odenseanerne sig egentlig til at bruge penge i krisetid

Af Line Hedemann

COVID-19 bevæger sig stadig med hastige skridt hen over Danmark, hvor flere og flere rammes af epidemien. Regeringen har i flere af deres pressemeddelelser præsenteret nye foranstaltninger, der på den lange bane skal være med til at mindske smitten. I pressemeddelelsen, onsdag d. 18. marts, opfordrede regeringen flere butikker, butikskæder samt restauranter til at holde lukket. Man opfordrede samtidig restauranterne til at holde åben for take-away for at opretholde en lille del af restauranternes indtjening og dermed minimere risikoen for at gå nedenom og hjem.

Men hvad med befolkningen? Vil de købe take-away? Eller er de i højere grad bevidste om økonomiske valg i en tid, hvor mere og mere tyder på, at der om et par måneder venter en økonomisk krise? Det har vi spurgt MitOdense følgerne om.

Der er ingen tvivl om at MitOdense ønsker det bedste for alle erhvervsdrivende i Odense, og vi gør alt, hvad vi kan for at formidle på bedste vis. Vi vil have det fede Odense, der summer af liv og hvor kreativitet skaber inspiration og oplevelser for alle Odenseanere og Fynboer. Vi er dog også nødt til at snakke om realismen ved at bruge penge for en borger i Odense. Har du lyst til det i øjeblikket? Har du mistet jobbet eller er du i risiko for at miste det, så bliver du usikker og venter måske med at bruge penge eller bare gemme dem, så du har noget på kistebunden for en sikkerheds skyld.

Formand for MitOdense, Hannibal Klok

MitOdense følgerne blev spurgt om, hvorvidt man i forbindelse med COVID-19 er bekymret for, hvad der venter på den anden side i forhold til økonomien. Hertil svarede 80 procent ”Ja” og 20 procent “Nej”. Dernæst spurgte vi, om borgerne i forbindelse med opfordringerne til at købe take-away hellere foretrækker at spare de penge. Dertil svarede 59 procent “Ja” og 41 procent svarede “Nej”. Her var Ja-siden altså ikke helt i overtal. I forlængelse af forrige spørgsmål fulgte vi op med spørgsmålet: “Foretrækker du at bruge dine penge på noget andet, fordi du er bekymret for udkommet af COVID-19?”. Hertil svarede 43 procent “Ja”, modsat 57 procent, som svarede “Nej”.

Der er altså delte meninger om, hvorvidt man ønsker at gemme sine penge, eller om man fortsætter samme forbrugsmønster som før COVID-19. Men hvorfor er det vigtigt at støtte de lokale? Er flere af regeringens økonomiske hjælpepakker med til at skabe sikkerhed i forhold til økonomien hos ramte familier og erhvervsdrivende? Hvad er årsagen til, at flere udtrykker bekymring, men endnu flere stadig ønsker at fortsætte samme forbrug?

Hvad siger du?

MitOdense – det, der samler os