fbpx

Et samarbejde mellem Odense Musikskole, Syddansk Musikkonservatorium og Odense Symfoniorkester betyder, at alle odenseanere nu får mulighed for at spille i et symfoniorkester – både hvis de er øvede, og hvis de aldrig har rørt et instrument før

Et friskt samarbejde giver nu fynboerne mulighed for at blive en del af et nyt, storslået musikfællesskab, der på tværs af generationer samler folk med forskellige musikalske forudsætninger i et stort symfoniorkester. Initiativet hedder ”Generationsorkestret”, og alle interesserede inviteres til gratis åben prøve d. 9. september kl. 16.45-18.45 på Abildgårdskolen i Odense.

Enkel filosofi
Filosofien bag orkestret er enkel: Alle fra 8 år og op kan være med. Kom som absolut nybegynder, let øvet eller øvet amatørmusiker og prøv kræfter med alverdens musik på en udfordrende, lærerig og ikke mindst sjov facon; alle spiller den samme musik, men i forskellige sværhedsgrader.

Stærkt samarbejde
Projektet er et samarbejde mellem Syddansk Musikkonservatorium, Odense Musikskole og Odense Symfoniorkester med støtte fra Statens Kunstfond og Odense Kommunes pulje ‘Generationspagten’.

Vi ønsker at skabe et orkester, der forener generationer og giver familier et sted at samles omkring en kreativ aktivitet, og hvor unge og gamle inspirerer og lærer af hinanden. Musik vedrører os alle og alle fortjener at kunne medvirke i den helt store musik. Med initiativet rækker vi ud til borgerne og inviterer dem indenfor i musikken på en kvalificeret måde. Desuden har vi også den fælles opgave, at vi skal fremme musiklivet

Claus Skjold Larsen, rektor for Syddansk Musikkonservatorium

De tre kulturinstitutioner har som fælles mål at åbne dørene til symfoniorkestret og dets musik for endnu flere. Ikke blot som publikum, men som aktive medvirkende musikere.

Bredt repertoire
Orkestret dirigeres af Det Kongelige Kapels solobassist, Mette Hanskov, der står bag ”Publikumsorkestret” – et lignende orkester i København, der med stor succes og 120 musikere har opført en lang række koncerter gennem de sidste fire år. Musikken har varieret fra symfonier til rock og pop, og i Generationsorkestret kan deltagerne forvente at spille musik af både nu afdøde Bent Fabricius-Bjerre og Beethoven – en af den klassiske musiks største komponister.

Kom og spil med til gratis åben prøve
Fat dit instrument, tag dit barn, barnebarn, far, bedstemor eller ven i hånden og kom og oplev Mette Hanskov til åben prøve på Abildgårdskolen i Odense NØ onsdag d. 9. september kl. 16.45-18.45. Prøven er gratis, uforpligtende og kræver ikke tilmelding.

Herefter starter orkestret op og vil øve onsdage på Abildgårdskolen. Børn spiller gratis – voksne koster max. 459 kr. og får rabat, hvis de tilmelder sig sammen med et eller flere spillende børn. Har du ikke et instrument, så hjælper Odense Musikskole med at leje et. Hele øveforløbet hen over efteråret vil munde ud i en afslutningskoncert på den store scene i Odense Koncerthus den 2. december.

Læs mere på www.odensemusikskole.dk. Tilmeldingen er åben, hvis du allerede nu vil sikre en plads i Generationsorkestret.

MitOdense – det, der samler os