fbpx

Gik kommunalvalget ikke helt som du havde håbet? Bare rolig, nu kan du selv styre Odense i et helt nyt brætspil om Fyns hovedstad.

Brætspillet hedder ‘Slaget om Odense’, og her kan du eje fynske stoltheder som Boogies, Albani, OB, Carlsens Kvarter, Zoo, m.m. Brætspillet er en blanding af Matador og Risk og tager kærligt pis på genkendeligheder fra hverdagens Odense. 

I spillet kan du fx lande på specialfelter som Letbanen, hvor du tildeles kompensation pga kaos- og støjgener eller trække dilemmakort som: “Du har foreslået Odense kommune at lave noget andet turisme end H.C. Andersen. Vent en omgang imens de makulerer dit forslag” eller kort som “Lillemor ka sgu’t få varmen. Ryk til Tarup Center og køb 10 par uldsokker.” 

Brætspillet har været et år under udvikling, og er lavet i samarbejde med lokale odenseanere, som er kommet med inputs til spillet. 

Du kan også trække kort som “Slå igen med terningerne? Hvorfor? Det ve’ Jette” eller “Du har lagt ud for runner mæ’ brunner. Modtag 100 kr.”

 

Sune Frantsen er skaberen af spillet, og han forventer at der bliver rift om brætspillet. Søsterspillet ‘Slaget om Aalborg’ som også for nyligt er udgivet, er nær udsolgt, og ‘Slaget Om Ærø’ blev udsolgt på blot én dag. 

Skaberen bag ‘Slaget om Odense’ bor selv i Odense.

Spillet er en utidig og leifi størrelse, der med sine strategiske elementer ikke tar 5 timer at spille, men blot 1-2 timer. Du kan fx udføre missioner med karakteren OB-fan eller H.C. Andersen Turist, og vinde spillet på den måde. Det fede ved spillet er, at lokal-dialekt og lokale referencer, er 100% sammensmeltet med spillet. Der er lidt for hele familien, og man kan eje alt fra Carlsens Kvarter til Stige Ø til Tinderbox. Og så er der specialfelter, man kan lande på, som skaber drama og drillerier ved bordet.

Sune Frantsen, skaber af ‘Slaget om Odense’

Du kan fx lande på specialfeltet H.C. Andersen Lufthavnen hvor du skal dyste i at kaste med papirsfly. Vinder du her, kan du “flyve” en medspiller hen på en af dine dyreste grunde, eksempelvis Langelinie. 

Den fynske dialekt har også smittet af på spillet i kort som dette: “Du har lige set et gammelt interview med Lars Høgh og hans smukke fynske accent smitter af på dig. Snak ærke-fynsk de næste to omgange.” Der er også de mere hårde kort som “Din rockergæld skal betales. Ryk til Stige Ø, hvor ingen kan høre dig skrige, og sid med bøjet lillefinger i to omgange”. Der er selvfølgelig også de hyggelige kort som “Tik tok fatter du aller en ski’ af. Ryk til Boogies for at danse”

Spillet kan kun købes online på www.slagetom.dk/odense og koster 399 kr.

MitOdense – det, der samler os