fbpx

Under årets FrivilligGalla høstede Et fælles skridt flest publikumsstemmer og løb derfor med Ildsjæleprisen 2021.

FrivilligGalla dannede igen i år ramme om Odense Kommunes uddeling af Ildsjælepriserne. Arrangementet, som er de frivillige, sociale foreningers egen festaften, blev holdt på Musikhuset Posten, og med knap 200 gæster var der meldt fuldt hus. Gæsterne blev guidet gennem et festligt program med god mad, prisoverrækkelser og musik. Alt sammen for at hylde det frivillige, sociale arbejde i Odense.

Ildsjæleprisen blev traditionen tro overrakt af Borgmester Peter Rahbæk Juel til en frivillig, social forening eller organisation, der i særlig grad har været med til at gøre en forskel for en gruppe socialt udsatte eller sårbare mennesker i Odense.

På baggrund af indstillinger fra offentligheden var der udpeget tre nominerede til Ildsjæleprisen: Et fælles skridt, Recovery Bulls og Dansk Folkehjælp Odense Afdeling. Publikum valgte ved aftenens afstemning, at Et fælles skridt skulle have prisen.

Et fælles skridt løb med prisen

Et fælles skridt vandt årets Ildsjælepris på grund af deres eksperimenterende tilgang til at bekæmpe ensomhed. Gennem Et fælles skridt er de med til at gøre det nemmere for mennesker med psykisk sårbarhed at blive en del af etablerede fællesskaber med fokus på recovery og deltagelse i civilsamfundet.

Ildsjæleprisen går til en forening, der er noget helt særligt, og som virkelig viser, hvad frivillighed kan – nemlig at gøre en stor forskel for de mennesker, der er så heldige at komme i hænderne på en ildsjæl. Det må man sige, at Et fælles skridt absolut lever op til med deres nytænkende tilgang til at bekæmpe ensomhed. Det er en utrolig vigtig dagsorden, og den indsats, Et fælles skridt yder, hjælper mennesker med psykisk sårbarhed ind i fællesskabet igen. Derfor er det helt velfortjent, at vi både fejrer og hylder dem med Ildsjæleprisen 2021.

Borgmester Peter Rahbæk Juel

Det er stort at vinde Ildsjæleprisen, og det viser, at vi har gang i noget, der ikke må stoppe, for fællesskabet skal også rumme dem, der ikke selv banker på og finder vej. At vinde Ildsjæleprisen motiverer os til, at vi tager et endnu større skridt ind i fællesskabet og ud af ensomheden.

Camilla Ellegaard, Et fælles skridt. 

Udover æren modtager vinderen 25.000 kr. præsenteret af Facebook ved Lisa Olesen, Nordic Community Development Manager.

Yderligere fire ildsjæle-priser blev uddelt

Udover Ildsjæleprisen blev der også fundet vindere til Kickstarteren, Den Bæredygtige, Holdspilleren og Stjernen.

Vinder af Kickstarteren: IT-assistenten OUH

Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd og gives til en ny forening eller et nyt tiltag, der løser udfordringer for en socialt udsat eller overset målgruppe.

IT-assistenten OUH vandt Kickstarteren på baggrund af deres tilbud til patienter og pårørende, der har brug for hjælp til at bruge et eller flere af sundhedsvæsenets digitale tilbud. På den måde er de med til at mindske ulighed og understøtter alle patienter i at kunne få gavn af de digitale tilbud og derved den optimale behandling i sundhedsvæsenet.

Vinder af Den Bæredygtige: Stop Spild Lokalt Odense

Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang og gives til en forening, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.

Stop Spild Lokalt Odense vandt Kickstarteren på baggrund af deres indsats for at mindske madspild. Samtidig hjælper de socialt udsatte, hvor økonomien ikke altid rækker til den store indkøbstur. Stop Spild Lokalt Odense driver Madoasen, der er den første af sin slags i Odense, og foreningen lever op til flere af FN’s Verdensmål.

Vinder af Holdspilleren: Social Sundhed Odense

Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger, virksomheder og kommune.

Social Sundhed Odense vandt Holdspilleren på baggrund af deres konstruktive samarbejde med flere offentlige og private partnerskaber. Organisationen har med sit arbejde formået at bygge bro mellem socialt udsatte borgere og sundhedsvæsenet i bred forstand – tandlæger, psykologer, fysioterapeuter og skadestue.

Vinder af Stjernen: Grethe Hansen

Stjernen gives til en frivillig person, der har ydet en ekstraordinær og vedholdende, frivillig og social indsats i Odense by.

Grethe Hansen vandt Stjernen på baggrund af sit mangeårige arbejde i Center for Seksuelt Misbrugte Syd. Grethe er en rigtig ildsjæl, som hjælper mennesker med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen. Grethe har bevist sit engagement gennem de sidste 9 år i sit frivillige arbejde.

Odensekalenderen sponsorerede 5.000 kroner til hver vinder af Kickstarteren, Holdspilleren og Den Bæredygtige, mens vinderen af Stjernen fik billetter til flere af byens sports- og kulturoplevelser fra Live Culture.

Tidligere modtagere af Ildsjæleprisen

2020 Fyns Døveforening og Red Barnet Odense

2019 Bydelssøstre

2018 Vollsmose Boxing

2017 Home Start Odense

2016 Foreningen 2 timer om ugen

2015 Børns Voksenvenner

2014 Odense Ældre IT

2013 Samtaleboblen

2012 Den Fri Rådgivning

2011 Foreningen Frivillige i lokalområde 3

2010 NEFOS, Netværket for Selvmordsramte

2009 Center for Seksuelt Misbrugte

2008 Landsforeningen for udbrændte

2007 Havebæks Venner

MitOdense – det, der samler os